Skip to content

BANDEN

Welke band kies ik?

Een autoband heb je in verschillende kwaliteit. Deze worden onderverdeeld in A-merken en B-merken. Michelin, Pirelli en Continental zijn bijvoorbeeld A-merken. Deze premium autobanden geven o.a. meer comfort en veiligheid, hebben vaak een lagere rolweerstand waardoor de auto minder brandstof verbruikt en slijten ook minder hard dan de B-keuze. Uiteraard zit hier ook een ander prijskaartje aan. Als je weinig kilometers rijdt dan is een B-keuze wellicht ook wel interessant voor je.
Autobanden bestaan niet in allerlei merken maar ook in allerlei soorten. Zo heb je een All season band, een zomerband en een winterband. Bij het aanschaffen van een autoband moet je dus een keuze maken voor welk weertype de band bedoeld is. De banden hebben ieder hun eigen voor- en nadelen.

Michelin

Een van de A-merken die wij adviseren is Michelin. Deze banden zijn iets duurder in aanschaf, maar maken veel goed op geluid en slijtage gedrag.

Continental

Naar onze mening de directe tegenhanger van Michelin is de Continental band. Valt in dezelfde prijs categorie met vergelijkbare prestaties.

Pirelli

Vooral bekend uit de autosport zoals bijvoorbeeld de Formule 1. Ook deze band is een A-merk die wij graag monteren. Biedt uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

Vredestein

Een Nederlands product dat niet onder doet voor de concurentie. Prijs technische iets voordeliger, en zeker een hele goede band. Vooral de winterbanden zijn wij over te spreken.

Waarom ons ?

Onze service

Als toevoeging op de reparatie garanderen wij u in de meeste gevallenĀ±