Skip to content

Waarom onderhoud?

Waarom is het onderhouden van een auto zo belangrijk?

Door regelmatig uw auto te laten controleren en onderhouden kan de levensduur van uw auto veel langer worden. Denk hierbij aan regelmatig de olie verversen, zodat interne componenten goed gesmeerd blijven. Zaken als een turbo gebruiken dezelfde olie, en zijn veel gevoeliger voor vervuiling.

Maar denk ook aan de veiligheid van u en uw dierbaren. Niet alleen de motor heeft onderhoud nodig, maar ook de remmen, banden, onderstel en vele andere componenten. Negeer bijvoorbeeld een brandend airbag lampje niet, want het hele systeem werkt op dat moment niet meer! Laat dus minimaal jaarlijkst uw auto controleren op onder andere:

Waarom ons ?

Motorolie verversing

Het is zeer belangrijk dat u de motorolie tijdig ververst. Dit om schade aan de motor te voorkomen, en dus dure reparaties te voorkomen. Iedere oliesoort heeft zijn eigen vervangingstermijn. Dit kan zijn 1 of 2 jaarlijks, maar ook bij een bepaald aantal kilometers. Bij Aubroeck Automotive hanteren wij de fabriekstermijnen aan van uw voertuig. Zo bent u zeker dat de juiste olie op het juiste moment in uw motor gaat.

Remmen

Misschien wel een van de belangrijkste elementen op uw voertuig, de remmen. Tijdens iedere controle of onderhoudsbeurt worden uw remmen gecontroleerd. Indien nodig komt hier een advies uit voor het vervangen van zaken als remblokken, remschijven of zelfs remslangen. Ook uw parkeerrem dient goed te werken, en indien nodig afgesteld te worden.

Overige vloeistoffen

Niet alleen de motorolie is belangrijk, en zijn veel meer vloeistoffen aanwezig in uw voertuig! Denk aan koelvloeistof, remvloeistof, stuurbekrachtiging vloeistof en ruitensproeier vloeistof. Al deze zaken controleren wij tijdens het onderhoud en worden aangevuld indien nodig. Voor de remvloeistof geldt dat deze ook iedere 2 jaar ververst word, of indien sterk vervuild al eerder. Dit om te voorkomen dat uw remwerking hard achteruit gaat, en de nodige gevaren met zich meebrengt.

Elektrische systemen

Tegenwoordig zitten er veel controle systemen op personenauto's. Dit heeft meerdere redenen, waaronder het informeren van de bestuurder dat er iets mis is. Dit kunnen dingen zijn als een indicatie dat de remmen aan vervanging toe zijn, dat de koelvloeistof bijgevuld moet worden, maar ook dringendere zaken. Vergeet bijvoorbeeld niet het airbag lampje. Deze word nog wel eens genegeerd omdat tijdens het rijden niks gemerkt word. Echter werkt op dat moment het hele airbag systeem niet meer! Mocht er onverhoopt iets gebeuren bent u dus een belangrijk deel van uw veiligheid kwijt. Negeer waarschuwingslampjes vooral niet, en breng een bezoek aan ons. Wij kunnen u snel vertellen wat er aan de hand is.